Over ons

Bij Watersportvereniging Aegir kunt u meerdere watersporten beoefenen. Bekijk hieronder welke watersporten u kunt beoefenen en hoe u dit kunt doen.

bodensee-g389b826c7_1920

Waar kan ik leren varen?

Leren varen kan bij zowel een vereniging als bij een vaarschool. Hier leggen we uit wat het verschil is en waar je op moet letten bij het boeken van een opleiding.

Het Watersportverbond en de HISWA hebben samen de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) opgezet met als doel een uniform diplomasysteem dat staat voor veiligheid en eenduidige kwaliteit. Bij locaties met het CWO keurmerk krijg je altijd les van gediplomeerde instructeurs, in kleine groepen en in fatsoenlijke motorboten. Op elk CWO-terrein krijgt u dezelfde officiële motorboot (officiële naam Jachtvaren). CWO-geaccrediteerde sites kunnen zowel verenigingen als zeilscholen zijn, maar hoe weet u welke de beste optie voor u is?
Vereniging of roeischool?
Het verschil tussen een vereniging en een roeischool is dat je lid wordt van de vereniging en je maar voor één sessie bij de roeischool inschrijft. Beide organisatievormen bieden doorgaans het hele jaar door wekelijkse lessen aan, maar ook lessen tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes. De verschillen tussen verenigingen en roeischolen zijn meestal erg klein, het is maar net waar je naar op zoek bent. replacement, we make sure it’s done well.

Waar kan ik leren zeilen?

Het is mogelijk om zowel in verenigingsverband als in roeischolen te leren roeien. Hier leggen we uit wat het verschil is en waar je op moet letten bij het boeken van een training.
Wil je leren zeilen? Dan raden we aan om het op een CWO-locatie te doen. Watersportvereniging en HISWA hebben gezamenlijk de Commissie Watersportopleidingen (CWO) gevormd met als doel een certificeringssysteem te creëren dat synoniem staat voor eenduidige veiligheid en kwaliteit.
Op plaatsen met het CWO-keurmerk krijg je altijd les van deskundige instructeurs, in kleine groepen en in degelijke zeilboten. Je krijgt op elke CWO-locatie dezelfde officiële vaarbrevet. De
CWO-geaccrediteerde locaties kunnen zowel verenigingen als zeilscholen zijn. Je wordt lid van een vereniging en bij de roeischool schrijf je je maar voor één keer in. Beide organisatievormen bieden doorgaans het hele jaar door wekelijkse lessen aan, maar ook lessen tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes.
CWO geaccrediteerde locaties bij jou in de buurt weten? Klik dan op onderstaande knop.
Wil uw kind deze zomer een zeilcursus volgen? Op Zeilscholen.nl kunt u direct roeikampen boeken bij trainingssites aangesloten bij het CWO. Dit boekingsplatform geeft een overzicht van de cursussen die beschikbaar zijn bij verschillende aanbieders. Met Zeilscholen.nl maakt Watersportverband het makkelijk zoeken, boeken en betalen. Het contract wordt ondertekend tussen de klant en de reisdienstverlener.

lake-ge0ea3cd8c_1920
surf-gff1ae14f2_1920

Waar kan ik windsurfen leren?

Windsurfen kan zowel in verenigingen als in zeilscholen worden geleerd. Hier leggen we uit wat het verschil is en waar je op moet letten bij het boeken van een cursus.
Wil je leren windsurfen? Dan raden we aan om het op een CWO-locatie te doen. Watersportvereniging en HISWA hebben gezamenlijk de Commissie Watersportopleidingen (CWO) gevormd met als doel een certificeringssysteem te creëren dat synoniem staat voor eenduidige veiligheid en kwaliteit.
Op plaatsen met het CWO-keurmerk krijg je altijd les van deskundige instructeurs, in kleine groepen en in degelijke zeilboten. Je krijgt op elke CWO-locatie dezelfde officiële vaarbrevet. De
CWO-geaccrediteerde locaties kunnen zowel verenigingen als zeilscholen zijn. Je wordt lid van een vereniging en bij de roeischool schrijf je je maar voor één keer in. Beide organisatievormen bieden doorgaans het hele jaar door wekelijkse lessen aan, maar ook lessen tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes.

De watersportvereniging Aegir

Watersportvereniging Aegir omvat en promoot circa 100 aangesloten watersportverenigingen, die samen meer dan 80.000 leden vertegenwoordigen (recreatie, recreatief, competitief en prestatiegericht). Wij ondersteunen onze verenigingen op vele vlakken. Zo brengen we meerdere keren per jaar verenigingsbestuurders bij elkaar om kennis, ervaring uit te wisselen en lastige verenigingsproblemen op te lossen. We maken kinderen enthousiast voor watersport, leiden coaches en instructeurs op en werken samen om ervoor te zorgen dat competitieve atleten kunnen concurreren in hedendaagse, competitieve competities. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de hele “waterweg”: van het ontdekken van boten, boards en/of kano’s tot olympische gouden medailles.

U moet onze sport ontdekken!

We zijn hier niet alleen om te entertainen en op te treden. U moet onze sport ontdekken! Dit vraagt om schoon, veilig en goed toegankelijk water voor sport en recreatie. Daarom zetten we ons in om de 1100 kilometer aan vaarwegen van Nederland en onze Noordzeekust bereikbaar, betaalbaar en bevaarbaar te houden.

Aegir is voortdurend in ontwikkeling om aantrekkelijk te blijven voor sporters en het grote publiek. Samen met onze medewerkers en ons netwerk van vrijwilligers, verenigingen en vaarwegen zorgen we voor meer bereik, betere kwaliteit en meer activisme.