Trouwen op het water

Op het water zijn er veel verschillende soorten boten te vinden. Maar welke soort boot is nu echt geschikt voor een bruiloft? Je hebt de keuze of je de zee op wilt gaan of liever dichtbij wilt blijven, zodat je nog met die mooie trouw auto kunt arriveren. En wat kost het eigenlijk om zo’n boot te huren?

Waarom trouwen op een boot

Als je je hele leven al op het water bevindt, is het dan niet prachtig om ook je huwelijksdag op een boot door te brengen? Een boot is een schitterende locatie die meteen een gevoel van vrijheid geeft. Zit je in een maand waarin het weer wat onvoorspelbaar kan zijn? Geen zorgen; een boot biedt bijna altijd de mogelijkheid om zowel overdekt als op het open dek te trouwen. Vaak kun je ook naar een benedendek gaan. Bovendien kan de boot aangemeerd blijven, waardoor je de mogelijkheid hebt om met je eigen trouw vervoer aan te komen.

Wil je zelf varen maar heb je geen idee hoe? En zou je dit graag bij een watersportvereniging willen leren. Dit kan bij WV Aegir.

Voor- en nadelen van trouwen op het water

Doordat er zoveel verschillende boten zijn, is er veel keuze als het gaat om welke boot je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zeilschip, of als je het groots wilt aanpakken, is een (kleiner) cruiseschip misschien meer jouw stijl. Ook een rondvaartboot of een partyboot zijn opties die je niet direct van je lijst hoeft te schrappen.

Een boot kan natuurlijk bewegen, vooral bij slecht weer. Niet iedereen kan daar goed tegen en sommigen kunnen er zeeziek van worden. Het is gelukkig lang niet zo erg als op zee, maar het is wel handig om dit in het achterhoofd te houden. Ook mag je niet zomaar in elke boot trouwen; de boot moet aangewezen zijn als officiële trouwlocatie. Heb je een prachtige boot gevonden die nog niet is aangewezen als trouwlocatie? Dan is het mogelijk om dit aan te vragen. Wist je ook dat het verboden is om te trouwen terwijl de boot vaart? De boot zal dus aangemeerd moeten zijn tijdens de ceremonie. De rest van de dag is het wel mogelijk om rond te varen.

Is trouwen op het water duur?

De prijs van zo’n boot is afhankelijk van de grootte en de luxe. Zo is het al mogelijk om een kleine boot te huren vanaf 1500 euro per dag. Maar als je echt een groot cruiseschip wilt waar je gasten kunnen overnachten, dan zal de prijs snel oplopen. De prijs varieert ook afhankelijk van hoe ver je wilt varen. Wil je aan de kade blijven, dan zal dit uiteraard invloed hebben op de kosten.

Mooie boten om op te trouwen

Door de grote keuze aan boten hebben we er al twee voor je gevonden. Zo hebben we het zeilschip Bounty, een prachtig, oud en groot schip waar tot wel 50 personen aan boord kunnen. Het schip beschikt zelfs over twee kamers om te overnachten. Daarnaast zijn er allerlei faciliteiten, zoals een aanwezig restaurant en de mogelijkheid om te barbecueën. Ook is er een complete DJ-set en mag je je favoriete band uitnodigen.

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw is een officiële trouwlocatie in het Nationaal Park de Biesbosch. Dit betekent dat je kunt trouwen op een boot in een prachtig natuurgebied. Het biedt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de ceremonie op het vasteland te houden en vervolgens een rondvaart te maken door Drimmelen.

Wil je meer beelden zien van zeilschip Bounty? Bekijk dan onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=RHU3sWS2lQ8

Krijg je al zeebenen?

Heb jij al zin om met je partner het liefdesbootje in te stappen? Dan hopen we je hiermee genoeg informatie te hebben gegeven. Naast boten in Nederland, zijn er ook een aantal schepen die naar het buitenland kunnen varen. Misschien is dit ook interessant voor jou?

Al besloten om te trouwen op het water en wil je zorgen voor een veilige omgeving op en rond het water? Zodat je zeker weet dat er niks fout kan gaan op je bruiloft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *