Hoe het clubhuis van de vereniging energiezuiniger/verduurzaamd is door een aantal toepassingen

Op een prachtige lente dag kwamen de leden van watersportvereniging Aegir bij elkaar voor de grote onthulling van het clubhuis dat onlangs een grondige renovatie had ondergaan. De leden konden er de afgelopen 2 weken niet in vanwege diverse werkzaamheden. Er was namelijk besloten dat het tijd was om mee te gaan met de tijd en het clubhuis te verduurzamen. Dit vonden ze meer bij de tijd passen, het is namelijk niet meer van deze tijd om onnodig energie te verspillen. Om het clubhuis energiezuiniger te maken is er gekozen voor diverse duurzame oplossingen.

Kunststof kozijnen

Wat als eerste opviel was de nieuwe kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn een flinke investering geweest, maar door het dubbele glas zullen de leden heerlijk warm binnen kunnen zitten gedurende het najaar. De kozijnen zijn niet alleen mooi, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk en energiezuinig. De investering zal zichzelf dus terug verdienen doordat de leden niet meer hoeven te betalen voor het onderhoud van de oude houten kozijnen.

Zonnepanelen

Daarnaast liggen er nu ook op het dak gloednieuwe zonnepanelen. Met de aanschaf van deze zonnepanelen is het clubhuis nagenoeg zelfvoorzienend geworden.

Dit is dus niet alleen goed voor de portemonnee van de vereniging, maar ook voor het milieu. De panelen zullen zichzelf de komende jaren ruimschoots terugverdienen, zeker doordat de energiekosten fors zijn gestegen het afgelopen jaar.

Isolatie

Tot slot hadden is er ook in samenspraak met leden gekozen voor vloer- en dakisolatie. Er was enige twijfel of dit echt nodig was, maar veel leden wouden dit toch graag hebben voor het extra comfort en ook natuurlijk omdat het budget het toeliet. We waren het gelukkig snel eens dat we het best direct alles konden aanpakken en niet dat er over een paar jaar weer van alles moest gebeuren

Het clubhuis is hierdoor niet alleen een stuk warmer en comfortabeler geworden, maar ook een stuk energiezuiniger. Het is nu veel minder nodig om te stoken, waardoor de energierekening aanzienlijk zal dalen.

Tot slot

Al met al was de grote verbouwing dus een enorm succes en de kosten vielen nog lager uit dan verwacht. Dit kwam doordat een van onze leden ons een interessante tip gaf. Namelijk www.verbouwkosten.com Hierdoor kregen we diverse offertes opgestuurd van kwalitatieve vakmannen en waren we verzekerd van een scherpe prijs. Dus ben jezelf nog op zoek naar een vakman bezoek dan zeker even die website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *