Wingsurfen is dé nieuwe rage onder watersporters

Kiran Badloe is er lyrisch over en hij is niet de enige want wingsurfen is dé nieuwe rage onder watersporters. Waarom? Je haalt hoge snelheden, vliegt over het water en het is voor iedereen makkelijk te leren.

Wat is wingsurfen?

Overgewaaid uit Hawaii is wingsurfen ook in Nederland sterk toegenomen aan populariteit.
Wingsurfen is een kruising van windsurfen, golfsurfen en kitesurfen. Wingsurfen lijkt veel op windsurfen. Het verschil is dat bij wingsurfen de wing los van het board zit.

Wat voor materiaal heb je nodig om te kunnen wingsurfen?

Wil je beginnen met windsurfen? Het belangrijkste wat je nodig hebt om te kunnen windsurfen is een board en een wing. Een wing is een soort van vlieger die je gedeeltelijk opblaast. De wing is zo licht dat je hem probleemloos met één hand in de lucht kan houden. Naast een wing heb je uiteraard een board nodig. Heb je bijvoorbeeld al een SUP- of windsurf board liggen, kunnen je deze hier prima voor gebruiken. Ben je toe aan next level wingsurfen? Met een speciaal foil maak je wingsurfen nog leuker. Een foil monteer je simpel aan de onderkant van een wingsurf board. Eenmaal aan het wingsurfen zul je zien dat je niet meer op het water begeeft, maar boven het water vliegt. Hoe gaaf is dat?

Waar kan je wingsurfen?

Hoewel een heerlijke watertemperatuur geen overbodige luxe is, hoef je voor wingsurfen niet speciaal naar een tropisch resort. Op veel stranden langs de Noordzee beoefenen watersporters deze hype. Voor beginners raden we aan om eerst te oefenen kleinere meren in plaats van de Noordzee. Want de sport zelf is niet gevaarlijk, maar de zee kan wel ruig zijn. Ook kan je op genoeg plekken surfles volgen. Ervaren instructeurs leren je met een paar lesjes alle ins en outs. Zo kan je met de nodige ervaring en kennis de zee op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *